Juke Messing

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben 51 jaar, getrouwd en moeder van 4 kinderen.

Ik ben in Heerlen geboren, studeerde psychologie in Nijmegen en ben in 1998 terug naar Limburg verhuisd. Hier ben ik gaan werken in een eerstelijnspsychologenpraktijk in Kerkrade-Heerlen. Ik heb er tot 2006 gewerkt en behaalde destijds mijn BIG registratie en eerstelijnspsychologie NIP registratie.

In 2006 startte ik met veel plezier met Mariëlle onze kleine praktijk in Welten.

Ik heb de postmaster Psychosociale Oncologie gedaan en vervolgens de  basis- en vervolgopleiding ACT (Acceptance Commitment Therapy)  Tevens volgde ik de cursus  ‘ACT en slaapproblematiek’. Ik maak in mijn behandelingen veel gebruik van ACT, maar combineer deze ook met andere gangbare therapieën. Ik  tracht klachten holistisch te bekijken en heb daarbij oog voor zowel lichaam als geest.

Aangezien ik me erg beperkt voelde door de contracten met verzekeraars, heb ik in januari 2021 besloten contractvrij te gaan werken. Vanuit uw basisverzekering heeft u echter wel recht op (een gedeeltelijke) vergoeding van de zorg die ik verleen. Omdat ik contractvrij werk liggen de vergoedingen anders dan bij zorgverleners met een contract.

Voor 2023 heb ik het zo weten te regelen dat de eigen bijdrage voor iedereen met een naturapolis beperkt blijft tot 10 euro per gesprek.

Helaas komen niet alle DSM V criteria voor vergoeding in aanmerking. Buiten vergoeding valt o.a.: aanpassingsstoornis (ook burn out), relatieproblemen, seksuele problemen en psychologische zorg tgv lichamelijke ziekten. Deze klachten behandel ik wel maar de kosten zullen voor eigen rekening zijn.

Een onverzekerde therapiebehandeling van 60 minuten (gesprekstijd) bij mij kost 100 euro.